ca

.cat a Mèxic

12 de març de 2009

La darrera reunió d’ICANN a Mèxic va ser molt profitosa per a .cat, desenvolupant una forta activitat institucional, de promoció del .cat i establint acords de col·laboració.

El cap de setmana el vam dedicar a la reunió preparatòria del GNSO l’equivalent al parlament d’Internet, on el director de .cat , juntament amb els companys del .com i el .asia, representa els interessos dels gTLD (els dominis genèrics, és a dir, els no territorials). Aquests dos dies de reunions van servir per preparar la reunió presencial de dimecres i aclarir, amb els responsables d’ICANN, el procés de creació de nous dominis genèrics, les modificacions de contracte entre els registres i els registradors, i altres temes de la reglamentació d’Internet.

Diumenge vam sopar amb el president del Club Catalán de Negocios a fi d’acabar de preparar la presentació del .cat que els faríem dimarts.

Dilluns el director de .cat, com a ponent de la taula “Branding and new gTLDs” va presentar davant un nombrós i interessat auditori el model de creixement del .cat, basat en la qualitat, la innovació tecnològica i la força de la comunitat .cat que li dóna vida. El món ICANN veu a .cat com un exemple d’èxit i son molts els candidats a nous dominis, i dominis més vells que .cat però amb menys creixement, que s’interessen per la nostra estratègia i el nostre model de creixement.

Dimarts el president i el vicepresident de l Fundació van presentar el .cat als membres del Club Catalán de Negocios. En paral·lel, el director i el responsable de polítiques i normatives participaven en la reunió del grup de dominis genèrics, col·lectiu del que formem part des de que es va crear el .cat i on entre d’altres es debaten els temes de regulacions d’Internet que afecten directament als registres genèrics, i on es fixa el sentit del vot en el GNSO de dimecres. Aquestes reunions són continuació de les diferents teleconferències que el grup de gTLDS manté quinzenalment per anar acordant estratègia i vots dels temes discutits per correu electrònic.

Al vespre l’Orfeó català a Mèxic ens acollí en les seves intal·lacions, on vam presentar el .cat davant la junta directiva per tot seguit establir algunes possibles línies de col.laboració en la digitalització de llibres i documents de la seva biblioteca (que ara consta de més de 12.000 volums) que per la seva raresa o excepcionalitat valgui la pena digitalitzar i posar a disposició de tothom.

Més tard teníem una cita a Radio UNAM on el professor i periodista Marcel·lí Perelló ens convidà al seu “talk-show“, on vam parlar d’Internet, del .cat i del que representa, i on vam respondre a les nombroses preguntes dels oïdors.

Dimecres teníem sessió plenària del GNSO, en la qual es debateren i votaren varis acords treballats en comissió durant els dies anteriors i on també es presentaren nous grups d’interès que voldrien formar part del nou GNSO.

Dijous vam poder participar remotament a l’assemblea general de la FOCIR entitat de la que som membres des de la tardor passada.

En paral.lel a les sessions, l’activitat de .cat va portar a una reunió de treball amb el .mobi de la que potser en surtin interessants novetats pels usuaris de .cat així com una formalització de les relacions amb LACTLD, associació equivalent a CENTR però d’àmbit llatinoamericà, a la que molt amablement hem estat convidats a participar. També l’activitat de passadís ha comportat diferents contactes i acords dels que tan aviat fructifiquin, ens en farem ressò.

Notícies relacionades