ca

.cat a meitat de preu per a qui s’impliqui amb la navegació segura i el català a Internet

17 d’abril de 2012

Ja tenim ací Sant Jordi, una data que ens porta molts bons records i que aprofitem per a apropar el .cat encara més a tothom. Com veus en aquest vídeo el 23 d’abril de 2006 finalitzava la fase restringida del domini i tothom va poder registrar el seu .cat. Per a recordar l’aniversari de l’apertura del domini i celebrar aquesta diada popular tan simbòlica als Països Catalans, cada any rebaixem el preu del domini i tothom qui vol pot aconseguir un descompte per a registrar o renovar un .cat a meitat de preu*.

La missió de la nostra fundació, més enllà de gestionar el domini .cat, és la de potenciar la Societat de la Informació catalanoparlant, per això, cada promoció de Sant Jordi l’hem basada en un petit joc divulgatiu. Preocupats per la seguretat a Internet i conscients de que cada usuari ha de posar cura en la seva navegació, hem decidit actualitzar Navega Segur, el joc que havíem estrenat el Sant Jordi de 2010. Per a aconseguir un codi de descompte, ja sigui d’alta o de renovació, cal ajudar Sant Jordi i el Drac a arribar a Terra Ferma sense caure en les trampes de seguretat que els pirates els han posat pel camí. Es tracta d’un senzill joc que, de forma divertida, dóna consells per a que extremem la seguretat quan som a Internet. La passada edició va arribar a més de 6.500 persones, desitgem que el nou Navega Segur ajudi també a altres tants internautes a millorar l’ús que fem de les tecnologies de la Informació.

Però a més a més de l’actualització de les preguntes, aquest Navega Segur incorpora una gran novetat: només qui tingui el català com a llengua preferida del navegador podrà jugar i aconseguir el seu descompte. Des de fa alguns anys, a puntCAT ens preocupem per la gran diferència entre el pes real de la llengua catalana a Internet (la vuitena més activa a Internet i la catorzena pel que fa a articles en la seva Viquipèdia) i els números que apareixen a les estadístiques (menys del 15% tenim el sistema operatiu configurat en català). Aquesta paradoxa, en última instància, es deu a la configuració dels navegadors que utilitzem. Els navegadors deixen rastre de la nostra preferència lingüística a les estadístiques d’Internet; només si els configurem correctament deixarem constància del pes real dels catalanoparlants a la xarxa. Només si diem a cada web que visitem “sóc catalanoparlant”, podran tenir en compte la nostra llengua per a oferir-nos nous serveis o productes en català. Així, amb un clar objectiu d’augmentar la demanda del català a les pàgines que visitem, i seguint la línia de la campanya Navega en català, cada persona que vulgui beneficiar-se de la promoció d’aquest Sant Jordi haurà de configurar el seu navegador en català seguint unes senzilles instruccions.

Entra a https://santjordi.domini.cat, navega en català i amb seguretat i emporta’t mig .cat gratis!
I si jugues abans del 23 d’abril, busca un amagatall on Sant Jordi ha ficat un regal per a qui el trobi… està al mapa, no et desorientis i el trobaràs! 😉
Bona sort i bona diada de Sant Jordi!

* el preu final dependrà del registrador escollit i dels serveis contractats. La promoció estarà en marxa fins l 15 de maig i el descompte es podrà fer servir fins al 15 de juny de 2012.

Notícies relacionades