ca

.CAT a la reunió d’ICANN

2 de juliol de 2008

La setmana passada, ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), l’entitat que gestiona i coordina les polítiques d’internet, va celebrar la seva 32ena reunió. Més de 1500 persones es van aplegar a París per participar en les diferents comissions de treball, tallers i sessions plenàries. puntCAT va ser-hi present des de diferents vessants.

Per un costat com a membres del Consell dels Registres genèrics (gTLD), i continuant amb les teleconferències setmanals, vam coordinar les nostres propostes i mocions amb els altres dominis genèrics (.com, .net, etc) de cara a la reunió del GNSO (Generic Names Supporting Organization).

Com a membre del GNSO escollit per un període de 2 anys, el director de puntCAT va participar en les sessions preparatòries prèvies a les votacions de les mocions i les discussions públiques.

Pel que fa a la liberalització dels nous dominis del que parlen alguns mitjans, el Board d’ICANN només ha aprovat les línies mestres del procés que seguiran les noves candidatures de dominis. El calendari però s’ha endarrerit i encara queden per definir molts detalls del procés i mètode d’avaluació de les propostes.

Des del punt de vista promocional, puntCAT va disposar d’un estand on vam donar a conèixer la realitat del .cat i el que representa. L’impacte va ser molt alt, amb moltes preguntes i interès pel creixement del .cat. A París vam repartir unes samarretes promocionals que ben aviat us explicarem com podreu aconseguir.

La reunió de París ha estat un èxit pel .cat.

Al fotobloc de puntCAT i al grup puntCAT de Facebook podreu trobar algunes fotografies de l’esdeveniment.

Notícies relacionades