ca

Canvi a la presidència de la Fundació puntCAT

4 d’abril de 2017
manel_sanroma_2

Les votacions del patronat de la Fundació puntCAT per escollir el seu nou president s’han fet durant la tarda del 4 d’abril, després que el president sortint Ricard Huguet, en representació de FemCAT, deixi el càrrec per la voluntat de FemCAT d’apostar per la renovació al si de les institucions.

Ricard Huguet ha estat president de la Fundació puntCAT des de desembre de 2011, moment en el qual va substituir a Salvador Alegret, representant de l’Institut d’Estudis Catalans.
En aquests anys la Fundació puntCAT ha consolidat la seva tasca de promoció i difusió del domini.cat, fins a assolir a dia d’avui un parc actiu de més de 112.000 dominis.
Aquest èxit ha permès consolidar la institució, impulsant el retorn dels guanys en projectes que enforteixin la societat de la informació al territori i contribueixin a normalitzar l’ús de la llengua catalana en l’entorn digital.

Exemples  d’aquesta acció són el projecte de capacitació per als petits comerços, Comerçlocal.cat que ha permès la primera incursió a la xarxa de més de 1.800 establiments que no tenien lloc web; el concurs de creació de pàgines web Webs al punt, que es du a  terme de centres educatius de tot el territori de parla catalana, amb més de 8.400 estudiants participants en les seves 7 edicions; o el projecte de sensibilització de l’ús de la llengua catalana Navega en català.

D’altra banda, des de 2016, la Fundació també ha passat a gestionar el domini .barcelona, amb un equip co-liderat amb l’Ajuntament de la ciutat.

Amb el relleu a la presidència, la Fundació puntCAT encara ara una nova etapa amb el seu nou president electe. Segons Sanromà aquesta nova etapa servirà “per seguir reforçant i desenvolupant la tasca fundacional i la seva presència entre les institucions senyeres del país”. Manel Sanromà té un perfil molt adient per liderar aquesta funció, és patró de la Fundació puntCAT a títol personal, essent un dels impulsors originals del domini.cat. Actualment és professor de la Universitat Rovira i Virgili i Director del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC).

Notícies relacionades