ca

Busquem beta-testers per a un dels projectes dels Ajuts puntCAT

14 setembre 2012

L’AgendaOberta, el directori d’esdeveniments dels territoris de parla catalana, busca ser l’agenda de referència dels actes dels Països Catalans i per ajustar-se al màxim a les necessitats de la ciutadania necessita de la vostra col·laboració: voldríeu tastar-la en primícia i donar-nos la vostra opinió? A més a més del privilegi de ser els primers en provar-la, aquesta col·laboració té premi: les valoracions constructives que feu sobre l’AgendaOberta entraran al sorteig de dos telèfons intel·ligents Samsung Galaxy Ace o equivalent!

  • Què és l’AgendaOberta? És un dels projectes desenvolupat gràcies als Ajuts puntCAT 2011 i basat en dades obertes. Creat per PIMPAMPUM.NET, a dia d’avui AgendaOberta ja compta amb 142 fonts d’agendes d’institucions, entitats i webs, i recull una mitjana de 1.000 actes setmanals. A banda de la promoció de l’estandardització de fonts per tal que siguin més aprofitables també s’han creat sistemes per a poder obtenir informació de fonts no estàndard amb la màxima fidelitat. Mitjançant un procés automatitzat es recullen periòdicament els esdeveniments de totes les fonts i es processen de manera que se n’extreu la més rellevant i comuna: geolocalització de l’activitat, tipologia, descripció, etiquetes… AgendaOberta accedeix a fonts d’informació diverses: institucionals, d’entitats, temàtiques… S’ha treballat per potenciar l’estandardització de les fonts amb formats com l’XML, o l’RSS i també per poder obtenir informació amb la màxima fidelitat de fonts amb formats no estandarditzats. En aquest vídeo us expliquem què és i com funciona l’Agenda Oberta.

No voleu tastar-la abans que ningú i dir-hi la vostra? Només cal que us registreu a través del formulari disponible a www.oberta.cat, on rebreu un usuari i una contrasenya personal per tal de poder provar l’agenda. I d’aquí a poques setmanes presentarem oficialment aquest nou projecte de l’acció social de la Fundació puntCAT del qual tots en podrem gaudir gratuïtament.

Notícies relacionades