ca

Ben preparats per decidir el nostre futur a Internet

9 d’abril de 2010

puntCAT torna a ser present i a prendre part activa en els fòrums mundials que regulen la Internet, al participar per segon any consecutiu a la South Summer School on Internet Governance, l’escola pionera i “think tank” en el debat sobre Internet que es va celebrar fa dues setmanes a Sao Paulo (Brasil). La participació de puntCAT al S-SSIG 2010 va ser doblement activa.

Per una banda en Nacho Amadoz, director de l’àrea legal i normativa de puntCAT, va exercir de professor i explicà el model de domini del .cat, primer de la seva espècie i que, a més a més, es mostra altament eficaç i estableix un paradigma de domini líder a seguir. La nostra ponència al S-SSIG la vam realitzar conjuntament amb Verisign, l’empresa que gestiona entre d’altres, els dominis .com i .net. Una vegada més, la solidesa del domini .cat ens situa a la mateixa alçada que els millors dominis del món i a dins del debat de la Internet del futur.

Per altra banda, la Fundació puntCAT va becar la participació a aquest curs d’un alumne català. Entre les diferents propostes rebudes, en Sergi Barrera, periodista de formació i actualment a l’oficina de Barcelona del Parlament Europeu, es va desplaçar fins Sao Paulo per formar-se en la governança a Internet i establir contacte amb les personalitats més influents al món pel que fa al funcionament d’Internet. A més a més, a partir d’aquest coneixements rebuts, en Sergi desenvoluparà un treball de recerca per a que puntCAT pugui reforçar la seva estratègia en el camp de la gestió d’Internet, redundant en benefici de la nostra comunitat.

Notícies relacionades