ca

Arriba el lliurament dels Ajuts puntCAT 2011

11 de desembre de 2011

El proper dimecres 14 de desembre realitzarem l’acte institucional del cinquè aniversari de .cat. A la gala, a més de celebrar els cinc anys de la major gesta de la nostra societat internauta, lliurarem els guardons als projectes guanyadors dels Ajuts puntCAT 2011. A hores d’ara ja hem fet públic dos dels projectes guardonats, tots dos basat en dades obertes. Per una banda, l’acció social de puntCAT ajudarà a desenvolupar al 100% el projecte de la gent de Pim Pam Pum, anomenat Agenda Oberta, una eina que centralitzarà la informació de gran part de les agendes d’activitats d’arreu dels Països Catalans, de manera que els usuaris podrem filtrar els continguts per poblacions, dates i etiquetes, obtenir recomanacions segons els nostres perfil d’interessos i proximitat, etc. Recorda que els titulars de dominis .cat vau escollir aquest projecte entre els millor puntuats pel jurat dels Ajuts puntCAT 2011. L’altre projecte guanyador ha estat Eixos.cat, subvencionat al 50% entre puntCAT i les donacions que tothom ha pogut fer a través del micromecenatge de Verkami. Es tracta d’un servei de catalogació i geolocalització del comerç urbà i els locals buits de les ciutats catalanes, desenvolupat per planol.info. Vosaltres us heu interessat per aquest projecte i nosaltres us donem suport aportant-hi la nostra part; moltes gràcies per implicar-vos-hi!

Però encara no hem fet públic l’altre projecte que els Ajuts puntCAT 2011 ajudaran a desenvolupar. A l’acte de lliurament del proper dimecres sabrem quin és, el qual, com us havíem avançat, també estarà basat en dades obertes. Coneixerem també els resultats dels Ajuts puntCAT 2010, lliurats l’any passat a set entitats que durant aquest temps han estat desenvolupant diferents projectes que ajuden a trencar la barrera digital. Recordem que els Ajuts puntCAT són possibles gràcies a tots vosaltres, titulars i usuaris de .cat que confieu en el domini i que el feu créixer dia a dia. Amb el desig que compartiu amb nosaltres l’orgull d’haver fet possibles els projectes dels Ajuts puntCAT i transmetent-vos la gratitud dels col·lectius que més directament es beneficien dels projectes que ajuden a trencar la barrera digital o físico-sensorial, esperem que pugueu usar i aprofitar els projectes dels ajuts. No en va, el lema de l’Obra Social de puntCAT és On tots hi guanyem!

Et convidem a seguir la retransmissió en directe que farem de l’acte o el ressò per Facebook i Twitter, amb les etiquetes #5puntCAT i #AjutspuntCAT. Aquesta festa és de tothom, perquè TotsSom.cat, així que esperem la vostra participació per qualsevol d’aquests mitjans.

Notícies relacionades