ca

Arrenca una nova edició del concurs Webs al punt .CAT, que organitza la Fundació puntCAT

19 d’octubre de 2015
WebsapuntCAT 2014 -2015

La Fundació puntCAT, l’entitat que gestiona el domini .cat, està compromesa amb la llengua catalana i amb la normalització del seu ús en l’àmbit d’Internet i les TIC. Per aquesta raó, organitza anualment el concurs Webs al punt .cat, on convida els estudiants de territoris de parla catalana a dissenyar un lloc web o una aplicació mòbil en català dins del seu àmbit acadèmic. La convocatòria per inscriure’s a la 6a edició d’aquest certamen, que va dirigit a alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior del curs 2015/2016, comença avui i estarà oberta fins al 29 de gener de 2016. El certamen, que vol oferir sortides professionals a l’alumnat en l’entorn digital i fomentar la creativitat, no ha deixat de créixer i ha passat dels 127 concursants de la 1a edició (curs 2010-2011) als 1.856 de la 5a edició (curs 2014-2015). En total, prop de 5.000 alumnes ja han participat en aquest projecte formatiu.

El concurs consisteix en què els alumnes elaborin llocs web o apps escrits com a mínim en català -es poden incloure altres llengües- i de temàtica lliure. Els equips han d’estar formats per grups d’entre 2 i 5 alumnes que siguin supervisats pels tutors del seu centre. D’aquesta manera, la Fundació puntCAT potencia el treball en equip com un requisit bàsic en l’àmbit educatiu. Concretament, la darrera edició de Webs al punt .cat comptà amb 609 grups de 105 centres de 63 poblacions diferents, entre les quals hi va haver Barcelona, Manresa, Olot, Igualada, Lleida, València, Palma de Mallorca, Badalona o Reus.  

Un jurat d’especialistes del món de l’educació i les TIC determinarà el 23 d’abril del 2016 quines són les candidatures guanyadores de la 6a edició de Webs al punt .cat en les tres categories de millor lloc web del certamen (de 1r a 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, i Cicles Formatius de Grau Superior) i en la categoria de millor aplicació mòbil, que enguany tindrà un paper molt rellevant al concurs, ja que la Fundació puntCAT valora el paper cada cop més preponderant de les apps en l’àmbit de les TIC. Alhora, l’AMIC Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació lliurarà el Premi especial futurs periodistes, que reconeix el millor web d’un mitjà de comunicació digital del concurs.

Prèviament, durant el mes de març de 2016, es durà a terme una votació popular a les xarxes socials per tal d’establir quin és el millor web per als internautes. Tots els guanyadors seran reconeguts en una Gala de Premis que se celebrarà el maig. 

Per a més informació, consulteu el web del concurs Webs al punt .cat

Notícies relacionades