ca

Aniversari amb nous preus i visita a Perpinyà

20 de febrer de 2008

En la roda de premsa celebrada el 19 de febrer al Centre Internacional de Premsa de Barcelona amb motiu del segon aniversari de l’inici del registre dels .cat, la Fundació puntCAT ha resumit les accions principals dutes a terme durant el 2007 i presentat les principals novetats de cara al 2008.

El .cat es consolida també internacionalment. Per un costat com a membre associat a CENTR, consell europeu de registres territorials europeus. Per l’altre, com a membre del grup de registres de dominis genèrics d’ICANN, i també representant d’aquest al GNSO, l’organisme d’ICANN on es decideixen les polítiques que determinen el funcionament d’Internet.

Durant el 2007, el domini .cat va crèixer un 35% en número de dominis, arribant als 26.373 a final d’any i als 27.500 a dia d’avui. També va crèixer un 60% en el nombre de documents aportats a Internet. I tal com vam prometre l’any passat, si el .cat creix, els preus baixen. Es per això que anunciem que a partir de les 0 hores del 22 de febrer el preu de registre d’un .cat pel primer any baixa un 25%(*). I recordem que des de ja fa uns mesos, el canvi de titular és gratuït i que des del primer dia, el 13 de febrer de 2006, al registrar un domini amb els caràcters propis del català (à, è, é, í, ï, ò, ó, ú, ü, ç, l·l) s’obté al moment i pel mateix preu, un segon domini, aquest sense els caràcters propis (exemple, al demanar fundació.cat es registra també automàticament fundacio.cat).

Un altre punt destacat va ser l’anunci de la propera convocatòria de les beques i ajuts puntCAT. Com a fundació sense ànim de lucre, i per a complir amb els fins fundacionals de puntCAT, reinvertirem part dels beneficis del registre en el desenvolupament de la Societat de la Informació catalanoparlant.
El mateix dia, les 19h, vam fer la jornada de portes obertes amb uns 27 assistents. Amb ells vam compartir les novetats presentades en la roda de premsa del matí i intercanviar punts de vista sobre què hauria de ser el puntCAT i possibles projectes de futur. Va ser un intercanvi d’impressions molt fructífer que amb seguretat tornarem a repetir.

I dijous 21 sem a Perpinyà !. Ens reunirem amb el món associatiu i algunes institucions de la Catalunya Nord. A les 18h, al palau Pams, presentarem el .cat en una xarrada oberta a tothom. Tots hi sou convidats.

(*) amb variacions segons els serveis de valor afegit oferts per cada registrador.

Notícies relacionades