ca

29a reunió ICANN: .cat, per exemple

16 juliol 2007

puntCAT ha participat en la 29a reunió d’ICANN celebrada a Puerto Rico. Entre d’altres temes a debatre, el procés per a assignar nous TLD de caire geogràfic o cultural va acaparar gran atenció i passió. I en el marc d’aquest debat, el .cat es va erigir en la referència a seguir i que tothom mencionà.

Tant des del consell d’administració d’ICANN, com per part dels representants de les candidatures de nous TLD culturals i geogràfics, i per les intervencions dels representants d’alguns governs i lobbies, el model de bon funcionament del .cat va ser l’eix sobre el que pivotaren els arguments per a avaluar les futures noves sol·licituds.

La bona integració del .cat dins el sistema dels DNS, ha demostrat la viabilitat dels dominis de caire lingüístic i ha catalitzat l’aparició de iniciatives similars arreu del món. Després d’un any de funcionament, el .cat segueix creixent, no només en número de dominis, sinó el que és més important, en continguts. Es el referent de la Internet catalanoparlant i de la nostra llengua i cultura arreu del món. El nostre domini es consolida cada dia més.

Notícies relacionades