Elperiodico.cat, l’èxit d’una edició digital en català

Empresa
17 març 2015

La història d’elperiodico.cat és una història d’èxit. El Periódico va ser el primer gran diari de l’Estat en estrenar edició electrònica, el novembre de 1994, i el seu lloc web també va ser pioner, ja que nasqué l’abril de 1995. Aquest mitjà també va ser capdavanter amb la doble versió en paper en castellà i català. I és que, des de l’octubre de 1997, El Periódico arriba als quioscos en ambdós idiomes. La doble edició lingüística també s’ha aplicat a la xarxa.

Per tal de diferenciar les dues versions en paper, es van triar colors diferents: el vermell per a la castellana i el blau per a la catalana. Pel que fa a l’edició digital, l’obtenció del .cat, el domini lingüístic per a la comunitat catalanoparlant, va permetre que el tret distintiu fos el domini d’Internet. Així, es va triar elperiodico.com per al castellà i elperiodico.cat per al català.

La posada en marxa d’elperiodico.cat el 2006 va coincidir amb la primera etapa del domini .cat i va ser un pas endavant pel que fa a la presència de continguts informatius en català a la xarxa. L’èxit d’aquest web ha estat possible gràcies a la complicitat i bona acceptació dels internautes, que accedeixen a continguts en llengua catalana sota un domini que els identifica.